Waarom je aan sociale media marketing moet doen

sociale media marketing
Image source - Pexels.com

Sociale media zijn een krachtig middel om naamsbekendheid op te bouwen en de verkoop te stimuleren. Volgens Google zijn er meer dan 1 miljard mensen op sociale media. U kunt er dus niet omheen als u uw doelgroep wilt bereiken. In feite gebruikt 71% van de volwassenen sociale netwerken zowel op hun smartphone als op hun desktop – en dat aantal groeit snel. Elke dag komen er nog meer bedrijven bij – van grote merken als Burberry en Target tot kleine mamma-en-pop winkels zoals de uwe. De concurrentie is heviger dan ooit tevoren, dus het is belangrijk dat u meteen aan de slag gaat met Social Media Marketing. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten investeren in Social Media Marketing.

Vergroot uw merkbekendheid

Merkbekendheid ontstaat wanneer klanten uw product of dienst herkennen, maar het niet per se kopen. Wanneer u grote naamsbekendheid creëert, krijgt u trouwe klanten die uw product of dienst vertrouwen en in de toekomst eerder geneigd zijn bij u te kopen. Merkbekendheid alleen kan echter geen winstgevende onderneming creëren. Dat brengt ons bij het volgende punt…

Vergroot uw publiek en klantenbestand

Sociale media gaan niet alleen over promotie – het is ook een geweldige manier om relaties op te bouwen en betrokkenheid bij uw publiek te bevorderen. Hoe meer uw publiek u leuk vindt en vertrouwt, hoe groter de kans dat ze bij u kopen. Mensen die u volgen op sociale media hebben u toestemming gegeven voor interactie met hen, dus maak gebruik van de gelegenheid. Vraag om feedback over uw product of dienst, reageer op opmerkingen en vragen, of deel interessante inhoud die een gesprek op gang kan brengen. Op die manier creëert u een loyaal klantenbestand dat op lange termijn winst oplevert.

Verhoog uw SEO

Sociale media is een van de beste manieren om uw SEO te verhogen. Door inhoud te publiceren op uw webpagina, blog en sociale mediakanalen, creëert u meer inhoud die kan worden gevonden door zoekmachines. Hoe meer inhoud u heeft, hoe groter de kans dat het wordt gevonden door nieuwe klanten. En het mooiste is dat de inhoud die u publiceert niet lang of ingewikkeld hoeft te zijn. Hij moet gewoon boeiend en nuttig zijn. Sommige van de beste inhoud op het internet is zelfs vrij kort. Uit een studie is gebleken dat de gemiddelde lengte van een blogbericht slechts 1300 woorden bedraagt.

Laat klanten zien dat u om hun behoeften geeft

Sociale media is meer dan alleen een marketinginstrument. Het creëert ook een ruimte voor tweerichtingscommunicatie tussen u en uw klanten. Dit is een uitstekende gelegenheid om klanten te laten zien dat u echt om hun behoeften en wensen geeft. U kunt meer te weten komen over uw doelgroep, ontdekken wat hun pijnpunten zijn en helpen hun problemen op te lossen. Dit creëert een emotionele band tussen uw merk en uw klanten. Als het op een aankoop aankomt, zijn klanten die zich gewaardeerd voelen veel eerder geneigd om bij u te kopen.

Stimuleer verkoop en verhoog betrokkenheid met e-mailmarketing.

Een andere geweldige manier om sociale media te gebruiken voor marketing is het maken van een e-maillijst met behulp van platforms als MailChimp of ConvertKit. Elke keer dat u een nieuwe post maakt voor uw sociale mediakanalen, stuurt u deze ook naar uw e-maillijst. Als u een blog hebt, stuur uw nieuwste berichten dan ook naar uw e-maillijst. En vergeet niet een call-to-action toe te voegen aan het einde van elk bericht. Vraag je lezers om zich in te schrijven op je e-maillijst, zodat ze meer geweldige inhoud rechtstreeks in hun inbox krijgen. Door een regelmatige stroom van inhoud te creëren en deze naar zowel uw sociale mediakanalen als uw e-maillijst te sturen, kunt u een sterke en betrokken gemeenschap opbouwen. Dit zal helpen de verkoop te stimuleren en de betrokkenheid op lange termijn te vergroten.

Conclusie

Uiteindelijk is sociale media een nuttig marketinginstrument dat u helpt relaties met klanten op te bouwen en de verkoop te stimuleren. Het opbouwen van een sterke aanwezigheid op sociale media is een geweldige manier om nieuwe klanten aan te trekken en herhalingsverkopen te stimuleren. Dus als u social media marketing heeft uitgesteld, is het nu tijd om te beginnen. U zult er tijd in moeten steken om boeiende inhoud te creëren en de juiste kanalen voor uw bedrijf te vinden, maar het zal de beloning waard zijn. Nu u weet waarom u aan sociale-mediamarketing moet doen, bent u klaar om te beginnen? Geweldig! Voordat u eraan begint, moet u ervoor zorgen dat u voorbereid bent door deze tips te volgen. Vind uw tone of voice – uw unieke stem onderscheidt u van de massa. Maak een plan – zorg dat je een strategie hebt voor je sociale kanalen voordat je eraan begint. Ken je doelen – stel meetbare doelen voor wat je wilt bereiken en houd je voortgang bij. Zoek de juiste tools – je hoeft niet alles handmatig te doen. Er zijn geweldige tools om je leven gemakkelijker te maken. Sociale media zijn een krachtig middel om naamsbekendheid op te bouwen en de verkoop te stimuleren. Als u sociale-mediamarketing hebt uitgesteld, is dit het moment om ermee te beginnen. Deze tips helpen u zich voor te bereiden en zetten u op weg naar succes.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

slotenmaker-utrecht-u-sloten

Slotenmaker Utrecht U-sloten

‍ Inhoudsopgave Waarom slotenmaker Utrecht U-sloten FAQ Conclusie Slotenmaker Utrecht U-sloten Sloten en sleutels bestaan al heel lang. Ze worden gebruikt om gebouwen te beveiligen,

utrecht-slotenmaker-u-sloten

Utrecht slotenmaker U-sloten

‍ ‍Utrecht slotenmaker U-sloten Een U-slot is het meest gebruikte type slot ter wereld en er zijn verschillende types beschikbaar voor fietsen. Ze zijn gemakkelijk

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.