Search

Hoe kan je het meest geld besparen?

geld besparen
Image source - Pexels.com

Als je een budget probeert te beheren, telt elke dollar. Daarom is het zo belangrijk te zoeken naar manieren om zoveel mogelijk te besparen. Van huisvesting en nutsvoorzieningen tot boodschappen en entertainment, er zijn veel verschillende gebieden waarop u geld kunt besparen. Maar sommige besparingsmaatregelen zijn effectiever dan andere. Uw boodschappenrekening zal waarschijnlijk niet veel dalen als u geen biefstuk of kreeft meer koopt, maar meer bonen en aardappelen. Die veranderingen lijken misschien een betaalbaar offer, maar het resultaat is nauwelijks merkbaar. Als u een echte deuk wilt slaan in uw financiële situatie, overweeg dan deze strategieën om uw uitgaven te verminderen.

Verander je dagelijkse gewoontes.

Er zijn zoveel manieren waarop uw dagelijkse gewoonten uw financiële status kunnen beïnvloeden. Als u niet op uw uitgaven let, raakt u gemakkelijk verstrikt in een cyclus van voortdurende schulden. Onderdeel van uw financiële managementstrategie moet een plan zijn om uw uitgaven onder controle te houden, zodat u meer kunt sparen. Zet geld in een schaaltje op uw aanrecht. Leg geld in een schaaltje op uw aanrecht. Telkens als u iets koopt, legt u een dollarbiljet in de kom. Deze visuele herinnering zal je helpen betere keuzes te maken over je uitgaven, omdat je het geld in de kom ziet gaan. Na een bepaalde tijd kunt u dat geld gebruiken voor uw schuld- of spaardoelen.

Onderhandel over je rekeningen

De kans is groot dat er enkele maandelijkse rekeningen zijn die je kunt verlagen of zelfs kwijt kunt raken door te onderhandelen. Creditcardmaatschappijen trekken vooral graag bloed uit hun klanten door hen hoge rentes in rekening te brengen. Maar u kunt hen onder druk zetten door met de vertegenwoordiger te praten over verlaging van de rente of kwijtschelding van de jaarlijkse kosten. U kunt ook onderhandelen met uw nutsbedrijven om te zien of u een beter tarief kunt krijgen. Vraag uw internet-, kabel-, telefoon- en/of waterbedrijven of ze bereid zijn uw tarieven te verlagen of eventuele kosten kwijt te schelden. Probeer te onderhandelen met uw verstrekkers van studieleningen, uw hypotheekverstrekker, of iemand anders aan wie u geld verschuldigd bent. Zij kunnen bereid zijn de rente te verlagen of de betalingstermijn te verlengen.

Automatiseer uw spaargeld

Net zoals u uw rekeningen kunt automatiseren, kunt u ook uw spaargeld automatiseren. U kunt een spaarrekening instellen die elke maand automatisch geld van uw betaalrekening naar uw spaarrekening overboekt. Dit beschermt u tegen impulsieve uitgaven en helpt u bij het opbouwen van uw spaarrekening. Als je moeite hebt om geld te sparen, zelfs als je een speciale spaarrekening hebt, kun je je spaargeld ook koppelen aan je koffiegewoonte. Met apps zoals Acorns (dat je aankopen naar boven afrondt op de dichtstbijzijnde dollar en het verschil overmaakt naar je spaarrekening) of Stashes (dat elke week een vooraf bepaald bedrag van je betaalrekening naar je spaarrekening overmaakt) kun je je routine-uitgaven koppelen aan je spaardoelen.

Bundel uw diensten

Als u uw diensten bundelt, kunt u veel geld besparen terwijl u toch dezelfde kwaliteit krijgt. Als u bijvoorbeeld een tv/internet/telefoonbundel wilt, maar de providers bieden geen korting voor deze diensten samen, vraag dan of ze andere speciale aanbiedingen hebben. Als u uw diensten met iemand anders bundelt, kunt u misschien een betere korting krijgen. U kunt ook een betere deal vinden door uw diensten te bundelen met die van uw buren. Sommige bedrijven bieden gereduceerde tarieven wanneer u diensten bundelt met andere huishoudens in uw buurt.

Los schulden af, vooral schulden met een hoge rente.

U hebt misschien wel eens gehoord van de uitdrukking “betaal eerst de schulden met de hoogste rente af”. Dit is een goed financieel advies omdat het u in staat stelt aanzienlijke vooruitgang te boeken op weg naar schuldenvrijheid terwijl u uw totale rentebetalingen tot een minimum beperkt. Het lijkt misschien een kwestie van gezond verstand, maar als u een schuld met een hoge rente hebt, zoals een creditcard, betaal die dan eerst af. Creditcards hebben belachelijk hoge rentepercentages, en hoe sneller u ze afbetaalt, hoe minder geld u op de lange termijn verschuldigd bent. Maar terwijl u die schuld afbetaalt, kunt u ook kijken naar andere schulden die u hebt. Probeer elke maand een kleine betaling te doen voor elk van uw schulden. Het lijkt misschien niet alsof u veel vooruitgang boekt, maar elke dollar die u aan uw schulden betaalt, is één dollar minder aan rente.

Conclusie

Er zijn veel manieren om geld te besparen, maar sommige besparingsmaatregelen zijn effectiever dan andere. U kunt uw dagelijkse gewoonten veranderen, onderhandelen over uw rekeningen, uw besparingen automatiseren en schulden afbetalen, vooral schulden met een hoge rente. Door deze dingen te doen, kunt u elke maand een aanzienlijk bedrag besparen.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

Leukste dierenparken van Nederland

Nederland heeft tal van mooie locaties voor dierenliefhebbers. Van grote, bekende parken tot verborgen pareltjes kun je hier genieten van de dierenpracht. In dit artikel

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.