De beste financiën tips voor het nieuwe jaar

financiële voornemens
Image source - Pexels.com

Het nieuwe jaar is een tijd voor een nieuw begin, een frisse start en het maken van voornemens. Het is ook een tijd waarin velen van ons nadenken over de staat van onze financiën en of we genoeg geld sparen om ooit met pensioen te gaan of het collegegeld van onze kinderen te betalen. Als uw budget krap aanvoelt of als u nog financiële zorgen van vorig jaar hebt, hoeft het begin van een nieuwe kalender niet het einde van uw financiële voornemens te betekenen. Zie het als het begin van een nieuw hoofdstuk in uw leven waarin u slimme keuzes kunt maken over hoe u uw geld uitgeeft, zodat het harder voor u werkt in plaats van andersom. Nieuwjaarsvoornemens hoeven niet alleen voorbehouden te zijn aan zaken als gezonder eten of meer bewegen. Als u uw financiële situatie in 2019 en daarna wilt verbeteren, helpen deze tips u daarbij:

Betaal je schulden af.

Hoe cliché het ook klinkt, de beste manier om het nieuwe jaar te beginnen is om je schulden kwijt te raken. Of het nu gaat om een creditcardschuld, een studielening of een autolening, het kwijtraken van deze verplichtingen zal u helpen geld te besparen en uw maandelijkse budget te verhogen, zodat u meer kunt doen met het geld dat u al hebt. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat de rente op uw schuld blijft stijgen en uw financiële situatie na verloop van tijd verslechtert. Een van de grootste fouten die mensen in het nieuwe jaar maken is om te beginnen met sparen voor hun pensioen en hun schuld te negeren. Hoewel het belangrijk is om zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor je pensioen, is het, als je schulden hebt, meestal een betere keuze om die eerst af te lossen voordat je gaat sparen voor de toekomst.

Herzie uw investeringen

Als u hebt geïnvesteerd in aandelen of beleggingsfondsen, is dit een goed moment om te kijken hoe de prestaties zijn en te bepalen of u veranderingen wilt aanbrengen. Het begin van een nieuw jaar is vaak het moment waarop beleggingsfondsen hun nieuwe fondsen met nieuwe doelstellingen en strategieën uitbrengen en ook wanneer veel bedrijven hun kwartaalcijfers bekendmaken, wat van invloed kan zijn op de prestaties van hun aandelen. Dit is een goed moment om uw beleggingsportefeuille opnieuw te bekijken en na te gaan of u van plan bent aandelen of fondsen waarin u hebt belegd te wijzigen. Als het al een tijdje geleden is dat u de participaties in uw beleggingen hebt bekeken, is dit een goed moment om te kijken of er veranderingen zijn die u wilt aanbrengen.

Spaar voor een noodfonds

Hoewel het kwijtraken van schulden en het herzien van uw beleggingen als geweldige ideeën klinken, is een noodfonds vaak iets dat over het hoofd wordt gezien. Het is belangrijk om een spaarrekening opzij te zetten speciaal voor noodgevallen, zodat als er een auto stuk gaat, je je kind naar de dokter moet brengen, of een andere onverwachte situatie zich voordoet, je het geld hebt om het aan te pakken zonder op creditcards te hoeven vertrouwen. Als u ten minste drie maanden levensonderhoud in uw noodfonds hebt, kunt u zich zekerder voelen en beter voorbereid op het onverwachte. Hoewel uw schulden zo snel mogelijk moeten worden afbetaald, moet een noodfonds voor de tweede keer worden gespaard, want als er iets gebeurt, zult u blij zijn dat u het geld hebt om u er doorheen te helpen.

Maak een plan om in jezelf te investeren

Of het nu terug naar school gaan is om een nieuw diploma te halen of een cursus volgen om iets nieuws te leren, nu is een goed moment om na te denken over investeren in jezelf. Financiën zijn vaak een van de belangrijkste redenen waarom mensen uitstellen om terug naar school te gaan of een cursus te volgen waar ze al lang aan denken. Hoewel het belangrijk is om schulden af te lossen en ervoor te zorgen dat je noodfonds is gespaard, kan het ook nuttig zijn om geld opzij te zetten om in jezelf te investeren. Een goede manier om na te denken over investeren in jezelf is om een budget op te stellen voor wat je wilt uitgeven aan je opleiding of de cursus die je wilt volgen en te beslissen hoe je dat gaat betalen. Als je bang bent dat je budget niet genoeg zal zijn, kun je ook kijken naar financiële steun waar je mogelijk voor in aanmerking komt.

Conclusie

Als het gaat om financiële voornemens, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je realistisch bent en dat je jezelf niet op een mislukking voorbereidt. Als je een krap budget hebt, kun je misschien beter wachten met drastische veranderingen totdat je wat extra geld hebt gespaard. Een goede manier om te beginnen is een lijst te maken van waar uw geld elke maand naartoe gaat en dan na te denken over waar u veranderingen kunt aanbrengen of op kunt bezuinigen, zodat uw financiën voor u werken in plaats van andersom. Zolang u realistisch bent over wat u kunt bereiken en niet probeert te veel tegelijk te doen, kunt u in het nieuwe jaar positieve veranderingen in uw financiën aanbrengen.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

slotenmaker-utrecht-u-sloten

Slotenmaker Utrecht U-sloten

‍ Inhoudsopgave Waarom slotenmaker Utrecht U-sloten FAQ Conclusie Slotenmaker Utrecht U-sloten Sloten en sleutels bestaan al heel lang. Ze worden gebruikt om gebouwen te beveiligen,

utrecht-slotenmaker-u-sloten

Utrecht slotenmaker U-sloten

‍ ‍Utrecht slotenmaker U-sloten Een U-slot is het meest gebruikte type slot ter wereld en er zijn verschillende types beschikbaar voor fietsen. Ze zijn gemakkelijk

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.