Hoe kan je jou huis verduurzamen

Huis verduurzamen
Image source - Pexels.com

Duurzaam leven is een levensstijl die verantwoordelijkheid voor het milieu bevordert door het gebruik van hulpbronnen en schadelijke uitstoot te verminderen. Dit betekent leven op een manier die vriendelijker is voor het milieu, maar het betekent ook kleine veranderingen aanbrengen in uw dagelijks leven. Als je denkt aan duurzaamheid en groen leven, denk je waarschijnlijk aan zonnepanelen op een dak, regentonnen en andere grote renovaties. Er zijn echter genoeg kleine dingen die u kunt doen om duurzaamheid in uw huis te bevorderen. Sommige van deze veranderingen lijken misschien meer tijd te kosten dan ze waard zijn, maar op de lange termijn betalen ze zich terug. Hier zijn enkele manieren waarop u uw huis duurzamer kunt maken.

Installeer een programmeerbare thermostaat

Een programmeerbare thermostaat is een van de gemakkelijkste manieren om het energieverbruik in uw huis te verminderen. Hiermee kunt u een specifieke temperatuur instellen en de thermostaat automatisch laten veranderen volgens uw schema, waardoor u een aanzienlijk bedrag kunt besparen op uw maandelijkse energierekening. Een standaard programmeerbare thermostaat kost slechts een paar honderd dollar en kan u ongeveer 100 dollar per jaar besparen op uw energierekening. Thermostaten met afstandssensoren kunnen u zelfs helpen energie te besparen in kamers waar u geen thermostaat heeft. Met een afstandssensor kunt u de temperatuur in een kamer zonder thermostaat controleren door de temperatuur in die kamer te volgen, die informatie terug te sturen naar uw thermostaat en de thermostaat in staat te stellen de temperatuur in die kamer te wijzigen. Afstandssensoren kunnen iets meer kosten, maar ze kunnen uw energiebesparingen aanzienlijk verhogen.

Uw huis isoleren

Het lijkt misschien alsof isolatie alleen bedoeld is om uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Het is echter ook cruciaal als het gaat om het milieu. Het Environmental Protection Agency schat dat het gemiddelde Amerikaanse huishouden 10% van de energie verspilt aan energieverlies via de muren, plafonds en vloeren van het huis. Isolatie is een geweldige manier om dat energieverlies te voorkomen, wat uw energierekening aanzienlijk kan verlagen. Het beste deel is dat het gemakkelijk te doen is. Het enige wat u hoeft te doen is de binnenmuren van uw huis te bekleden met isolatie. Isolatie is over het algemeen goedkoop en gemakkelijk genoeg om zelf te doen. Let er bij het kiezen van isolatie op dat u het beste type voor uw huis aanschaft. Als je in een huis woont dat meer dan 10 jaar oud is, is het waarschijnlijk dat de muren helemaal geen isolatie hebben. Als u uw muren niet isoleert, verspilt u veel energie. De beste isolatie voor je muren hangt af van je klimaat en het type huis dat je hebt.

LED-verlichting installeren

Verlichting is goed voor ongeveer 10% van het huishoudelijk energieverbruik. Als u dat nog niet hebt gedaan, moet u overwegen uw gloeilampen en CFL-lampen te vervangen door LED-lampen. LED-lampen zijn in de loop der jaren steeds betaalbaarder geworden en besparen u nu geld op uw energierekening, terwijl ze langer meegaan dan andere soorten lampen. Als u gloeilampen of CFL-lampen hebt die een paar jaar oud zijn, kunt u ze vervangen door LED-lampen zonder dat u nieuwe armaturen hoeft te kopen. Als u echter oudere CFL-lampen hebt, moet u mogelijk ook de armaturen vervangen. U moet ook overwegen dimmers te installeren op armaturen die u vaak gebruikt. Dimmers zijn eenvoudig te installeren en kunnen de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt aanzienlijk verminderen.

Ga voor zonne-energie

Als je een eigen huis hebt, kun je het misschien duurzamer maken door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Zonnestroom kost ongeveer $2,50 voor elke 1.000 kilowattuur (kWhs), terwijl elektriciteit van het elektriciteitsnet ongeveer $0,15 voor 1.000 kWhs kost. Als u gemiddeld $100 per maand betaalt voor stroom, kunnen zonnepanelen zichzelf in slechts 5 jaar terugbetalen. Als u overweegt om zonnepanelen op uw dak te installeren, moet u er rekening mee houden dat u misschien een nieuw dak nodig hebt. Dit komt omdat zonnepanelen uw dak voortijdig kunnen verslijten als ze op een plek worden geplaatst die niet door een dak wordt bedekt. Het kan ook zijn dat u speciale vergunningen nodig heeft om de panelen op uw dak te plaatsen.

Maak uw huis milieuvriendelijk met planten

Kamerplanten zijn een geweldige manier om uw huis milieuvriendelijker te maken. Planten hebben heel weinig water, meststoffen en onderhoud nodig en ze helpen vervuilende stoffen uit de lucht te verwijderen, waaronder formaldehyde en benzeen. Enkele veel voorkomende planten die de luchtkwaliteit van een huis kunnen verbeteren zijn bamboepalmen, spinplanten, vredeslelies en Engelse klimop. U kunt ook proberen kruiden zoals munt, basilicum of koriander binnenshuis te kweken om maaltijden lekkerder en milieuvriendelijker te maken. Sommige kamerplanten zijn giftig voor huisdieren, dus controleer goed of je harige familieleden hebt voordat je een nieuwe plant toevoegt. Als u uw huis nog milieuvriendelijker wilt maken, kunt u overwegen om tegelijkertijd zonnepanelen en planten te installeren.

Conclusie

Duurzaam leven is een levensstijl die verantwoordelijkheid voor het milieu bevordert door het gebruik van hulpbronnen en schadelijke emissies te verminderen. Dit gezegd zijnde, zijn er genoeg kleine dingen die u kunt doen om duurzaamheid in uw huis te bevorderen. Het beste is dat veel van deze veranderingen eenvoudig, gemakkelijk en goedkoop te maken zijn. Als u deze veranderingen in uw huis doorvoert, kunt u uw energieverbruik verminderen en uw huis duurzamer maken.

Gerelateerde blogs

Je hebt misschien ook interesse in:

slotenmaker-utrecht-u-sloten

Slotenmaker Utrecht U-sloten

‍ Inhoudsopgave Waarom slotenmaker Utrecht U-sloten FAQ Conclusie Slotenmaker Utrecht U-sloten Sloten en sleutels bestaan al heel lang. Ze worden gebruikt om gebouwen te beveiligen,

utrecht-slotenmaker-u-sloten

Utrecht slotenmaker U-sloten

‍ ‍Utrecht slotenmaker U-sloten Een U-slot is het meest gebruikte type slot ter wereld en er zijn verschillende types beschikbaar voor fietsen. Ze zijn gemakkelijk

Dagelijks nieuws direct in je mailbox.